Marmaris var tidligere en lille, stille fiskerlandsby men er i dag en moderne ferieby med besøgende fra hele verden. Der er ikke noget at sige til, at Marmaris i dag er et af danskernes foretrukne feriemål i Tyrkiet. Marmaris er omkranset af høje, grønne bjerge, og på vej hertil får du den mest fantastiske udsigt over byen og den smukke bugt. Marmaris ligger i det, man kalder det grønne hjørne af Tyrkiet, og naturen her er vidunderlig. Bjergene er beklædt med duftende fyrretræer, og i dalen, hvor byens liv pulserer, finder du eksotiske frugttræer og farverige blomster alle vegne.
Hovedgaden i Marmaris strækker sig fra Atatürk Boulevarden helt ud til bjergene ved Içmeler i Vest. På begge sider af hovedgaden finder du butikker og barer. Bag ved havnen finder du den gamle bydel. Det er her, bargaden og den overdækkede basar ligger, og dette område af byen sover aldrig. Fra tidlig morgen til sen aften summer basarens gader af liv fra de handlende, og i aften- og nattetimerne strømmer diskotekernes rytmer ud i natten, og her kan du danse under åben himmel, lige indtil solen begynder at stå op
På havnepromenaden findes mange gode restauranter, hvor du kan nyde en dejlig middag med en fantastisk udsigt over havet. For enden af havnepromenaden ligger den nye marina med mange kilometers kajplads. Marmaris er verdenskendt blandt sejlere, fordi havnen er den største og mest moderne på den meget smukke strækning mellem Bodrum og Fethiye. Stranden ved Marmaris centrum består af grovkornet sand, vandet i bugten er roligt og velegnet til børn.
Vi tilbyder et stort udvalg af billige rejser og hoteller i Marmaris, fra små, hyggelige lejlighedskomplekser små hoteller til store All Inclusive familiehoteller med mange faciliteter. Vi kan finde det helt rigtige tilbud til dig, uanset om du skal på familieferie med børn, på ungdomsferie og udforske Marmaris' fantastiske natteliv, eller på en eksklusiv voksenferie. Vi tilbyder hoteller tæt på centrum og stranden samt mere tilbagetrukket fra centrum, fx i området omkring Armatulan.
Guideservice og udflugter:
Vi tilbyder engelsktalende guideservice på din ferie til Marmaris.
Hovedstad:
Hovedstaden hedder Ankara.
Tidsforskel:
Tyrkiet er én time foran Danmark, når det er sommertid i Danmark. Når vi har vintertid i Danmark er Tyrkiet 2 timer foran.
Sprog:
Det officielle sprog er tyrkisk. I turistbranchen og storbyerne taler de fleste engelsk eller tysk.
Valuta:
Den lokale valuta er Tyrkiske Lira (TL). De fleste steder kan du også betale med Euro, dog ikke altid til den mest fordelagtige kurs. Bemærk at foruden det hævegebyr, som betales til din danske bank, betales også et hævegebyr på ca. 5% til den tyrkiske bank.
Ramadan:
Ramadanen er en vigtig højtid i Tyrkiet, og mange butikker og restauranter vil holde lukket i perioden. Dette gælder dog ikke altid i de turistede områder.
Drikkepenge:
I Tyrkiet er det kutyme at give drikkepenge til ansatte i servicebranchen. Lønningerne i servicebranchen er lave, og de ansatte i servicefag lever delvist af deres drikkepenge. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, som du vælger at besøge. Vi opfordrer til, at du følger og respekterer denne skik og giver drikkepenge til ansatte i servicefag, så som tjenere, rengøringspersonale, taxachauffører, lokalguider osv. På hoteller, restauranter, cafeer osv. forventes det, at du giver ca. 10 % af regningens pris i drikkepenge. Bemærk, at der enkelte steder er lagt en ”service charge” på regningen, i så tilfælde forventes du ikke at give yderligere drikkepenge.
Elektricitet:
I Tyrkiet benyttes 220 Volt som i Danmark. Det kan anbefales at medbringe adapter til elektriske apparater med trebenet stik, da stikdåserne i Tyrkiet kun er til to ben.
Mad og drikke:
Det tyrkiske køkken er alsidigt og internationalt. Hotellerne tilbyder ofte retter i buffetform med et internationalt præg. Tyrkiet er bedst kendt for sine kebab-sandwiches. Hvis du kan lide søde sager, kan nu nyde en kop tyrkisk te eventuelt med et lækkert stykke baklava til.
Vi anbefaler, at du kun drikker vand fra flaske og aldrig fra hanen, og at du er varsom med isterninger, med mindre disse er lavet på kildevand.
Mobiltelefon:
En dansk mobil virker som udgangspunkt også i Tyrkiet. Tjek eventuelt for en sikkerheds skyld med din telefonudbyder, om du er tilmeldt udlandstelefoni. Vær varsom med brug af dataroaming, da dette er meget dyrt på et dansk abbonement i Tyrkiet. Det kan ofte betale sig at købe et telefonkort i Tyrkiet, hvis du gerne vil ringe hjem i løbet af ferien.
Transport:
Det er nemt og billigt at komme rundt med de lokale minibusser, ”dolmus”. Der står i forruden, hvor bussen kører til, og når du rækker hånden ud, stopper bussen. Du betaler blot, inden du stiger af. Bussen stopper hvor som helst på ruten. De offentlige busser, der kører mellem byerne, er af høj kvalitet og til meget rimelige priser. Desuden er det stadig billigere at køre i taxa i Tyrkiet end i Danmark, men det anbefales at aftale en fast pris inden turens start.
Helligdage:
* Børnenes dag den 23/4
* Atatürk mindedag, ungdoms- og sportsdag den 19/5
* Sejrsdag den 30/8
* Republikkens dag den 29/10
* Fejring efter Ramadanen
Pas & visum:
Danske statsborgere behøver ikke visum i forbindelse med rejser under tre måneders varighed til Tyrkiet. Dit pas skal være gyldigt mindst 150 dage (ca. fem måneder) ved indrejse. Rejser du eller en af dine rejsefæller på fremmedpas eller på pas fra tredje land, beder vi dig venligst kontakte den tyrkiske ambassade vedrørende eventuelle visumregler.
Rejseforsikring:
Den offentlige sygesikring dækker ikke i Tyrkiet. Det er derfor yderst vigtigt at være dækket af en rejseforsikring, når du rejser på ferie til Tyrkiet. Med en rejseforsikring vil du få aktiv og professionel hjælp på stedet, hvis uheldet er ude. Du kan tegne rejseforsikring gennem Sunweb hos AXA forsikring.
Rejsevejledning:
Vi anbefaler dig at læse Udenrigsministeriets rejsevejledning til Tyrkiet på https://um.dk/
Vaccination:
Der kræves ingen vaccinationer for at rejse til Tyrkiet. Vi anbefaler dog, at du spørger din egen læge til råds eller læser nærmere på https://www.vaccination.dk/.
Nødstilfælde:
Politiets alarmnummer i Tyrkiet er 155. For ambulancen skal du ringe 112, og nødnummeret til brandvæsenet er 110.
Betaling af udflugter mm.:
Betaling af udflugter og anden betaling til guiden foretages i euro eller med betalingskort.